Ahli Parlimen biaya RM27,800 naik taraf gelanggang sepak takraw PPR Jalan Sungai

Admin

SUNGAI PINANG – Dalam menggalakkan aktiviti riadah melalui sukan sepak takraw, Ahli Parlimen Jelutong, R.S.N Rayer membiayai RM27,800 bagi menaik taraf gelanggang sepak takraw di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Jalan Sungai dekat Sungai Pinang di sini baru-baru ini.

Rayer dalam ucapannya memberitahu bahawa naik taraf yang dibiayai sepenuhnya oleh beliau itu mampu menggalakkan penyertaan anak muda dalam aktiviti-aktiviti sihat.

“Projek ini secara tidak langsung mampu menyumbang aktiviti sihat buat belia dan menghindarkan mereka dari terlibat aktiviti sosial yang tidak sihat.

“Dari situ kita mampu lahirkan generasi muda yang berguna kepada negeri khususnya Pulau Pinang, mungkin juga dari sini kita dapat cungkil bakat-bakat muda dalam sukan sepak takraw ini sendiri,” ujarnya sejurus merasmikan projek naik taraf gelanggang tersebut baru-baru ini.

Hadir sama, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Pinang, Lim Siew Khim dan Ahli Majlis bagi Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP), Shahrudin Mohamed Shariff dan Theng Jie Wey.

Difahamkan selain naik taraf gelanggang sepak takraw, Siew Khim turut memberi peruntukan untuk mengecat semula dan mengemaskan lot parkir di PPK Jalan Sungai.

 

Oleh : WATAWA NATAF ZULKIFLI

Gambar : PEJABAT AHLI PARLIMEN