Ketua Menteri terima kunjungan hormat Pengerusi JKPSB baharu

Admin

GEORGE TOWN – Ketua Menteri, Y.A.B. Tuan Chow Kon Yeow menerima kunjungan hormat Pengerusi JKP Sdn. Bhd. (JKPSB) yang baharu, Datuk Zolkopli Dahalan dekat pejabat beliau di Komtar sebentar tadi.

Pertemuan kira-kira 30 minit itu membincangkan mengenai beberapa projek perumahan kos rendah, kos sederhana rendah dan rumah mampu milik yang sedang giat dilaksanakan di negeri ini oleh pihak JKPSB.

Datuk Zolkopli Dahalan turut menyuarakan beberapa permasalah berkaitan projek perumahan kepada Ketua Menteri pada kunjungan hormat dekat Komtar sebentar tadi.

Antara projek perumahan yang dibincangkan adalah melibatkan pembangunan semula Kampung Pisang Awak dekat Jelutong dan Kampung Bagan Serai di Seberang Perai.

Sebagai rekod, JKPSB merupakan sebuah agensi milik penuh Menteri Kewangan diperbadankan di bawah Kementerian Hal Ehwal Ekonomi yang merupakan agensi pelaksana kepada Majlis Pembangunan Bumiputera Pulau Pinang (MPBPP) yang dipengerusikan oleh Timbalan Ketua Menteri I, Dato’ Ir. Ahmad Zakiyuddin Abdul Rahman.

Turut serta pada pertemuan tersebut adalah Ahli Lembaga Pengarah JKPSB, Asuat Ahmad; Naib Presiden, Syafiq Ramli serta Eksekutif Kanan (Perancangan dan Pembangunan), Md Mazari Abas.

Oleh : SUNARTI YUSOFF

Gambar : ADLEENA RAHAYU AHMAD RADZI